Bereiding
# scheid eerst de eieren en zet de eiwitten in een aparte kom
# klop eerst de dooiers ( geel van de eieren ) los met de garde
# voeg er de melk en de gist aan toe
# klop met de garde
# schenk daarbij het lauwe water bij het beslag
# smelt op een zacht vuurtje de boter
# zeef de bloem en voeg in de mengkom , roer goed met de garde tot er geen enkel klontertje overblijft
# schenk daarbij de gesmolten boter bij het beslag en roer nogmaals met de garde
# klop nu de eiwitten tot een stevig schuim
# gebruik hiervoor een heel propere kom en een propere garde
# spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag
# doe dit voorzichtig zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft
# voeg er tenslotte een snuifje zout toe en spatel nog eens voorzichtig
# laat het wafelbeslag op een warm tochtvrij plekje rusten gedurende 25 minuten of meer
# schenk ondertussen de room in een kom en voeg wat vanillesuiker toe
# klop het mengsel tot een smeuïge slagroom
# schep de slagroom en plaats in een plastic spuitzak waar er gekarteld spuitmondje is geplaatst
# in afwachting plaats de slagroom nog eventjes in de koelkast
# verwarm de wafelijzer op de hoogste stand . Laat het ijzer ook goed voorverwarmen
# bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter ( éénmalig)
# schep een portie beslag in het wafelijzer , sluit het meteen en bak tot een luchtige goudbruine Brusselse wafel
# serveer de wafels versgebakken
# poeder over elke wafel met bloemsuiker en voeg er ook wat slagroom bij
# serveer met fruit onder andere aardbeien of frambozen
# eet smakelijk!
#brussels #wafels #brusselsewafels #smullen #toetje #frambozen #waffles #belgianwaffle #qtime #fruit #slagroom #homemade #qualitytime #belgium #waffletime #echtlekker #gewoonweg #food #yummy #mykitchenmyplayground
Reactie plaatsen
Reacties