Broccoli / rode paprika soep met Griekse pasta

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 18:06

Broccoli/ wortelsoep met Griekse pasta :
Een soep die we graag lusten in de winter

Ingrediënten :
# 3-4 tal kippenbouten
# 1 ajuin
# 3 teentjes knoflookteentjes
# 1 rode puntpaprika ( in kleinstukjes snijden)
# 1 kleine broccoli
# 50 gr Griekse pasta en heb 50 gr vermicelli gebruikt ( je kan ook alleen Griekse pasta of alleen vermicelli gebruiken )
# 1,5 eetlepel bloem
# 2-3 eetlepels boerenboter en 1 eetlepel olijfolie
# ongeveer 1,6 liter water( ik heb het water gebruikt waar ik kippenbouten heb laten koken )
# zout/ peper/ rode paprika
# 1 geperste citroensap
# bij de afwerking kun je wat peterselie dat heel fijn gesnipperd is bijvoegen

Bereiding:
# kook eerst de kipfilet in water met een beetje zout
# haal de kipfilet uit het water als het gebakken is en hou de bouillon apart ( met deze kippenbouillon water ga ik het soep klaarmaken )
# snij de kipfilet in kleine fijne reepjes en zet apart
# voeg de boerenboter en olijfolie in een kookpot
# snipper de ajuin heel fijn en laat wat stoven . Voeg daarbij de teentjes knoflook toe dat ik heel

klein had gesneden en laat meestoven op een middelmatig / laag vuurtje
# voeg daarbij de bloem en roer dit een minuutje goed
# voeg er de puntpaprika toe doe ik heel heel klein had gesneden
# roer een beetje en voeg daarna de kippenbouillon toe
# als het water begint te koken voeg je de Griekse pasta en vermicelli er toe
# laat dit 5-10 minuten koken
# als de Griekse pasta/ vermicelli zacht zijn , voeg dan de kleine stukjes broccoli toe en laat 3-4 min. koken
# voeg er ook de geperste citroensap toe
# kruid de soep met peper, zout en rode paprika
# voeg op het einde wat gesnipperd peterselie toe als je het wenst
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.