Bereiding:
# kook eerst de kipfilet in water met een beetje zout
# haal de kipfilet uit het water als het gebakken is en hou de bouillon apart ( met deze kippenbouillon water ga ik het soep klaarmaken )
# snij de kipfilet in kleine fijne reepjes en zet apart
# voeg de boerenboter en olijfolie in een kookpot
# snipper de ajuin heel fijn en laat wat stoven . Voeg daarbij de teentjes knoflook toe dat ik heel
klein had gesneden en laat meestoven op een middelmatig / laag vuurtje
# voeg daarbij de bloem en roer dit een minuutje goed
# voeg er de puntpaprika toe doe ik heel heel klein had gesneden
# roer een beetje en voeg daarna de kippenbouillon toe
# als het water begint te koken voeg je de Griekse pasta en vermicelli er toe
# laat dit 5-10 minuten koken
# als de Griekse pasta/ vermicelli zacht zijn , voeg dan de kleine stukjes broccoli toe en laat 3-4 min. koken
# voeg er ook de geperste citroensap toe
# kruid de soep met peper, zout en rode paprika
# voeg op het einde wat gesnipperd peterselie toe als je het wenst
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties