Ingrediënten : # 1 bladerdeeg # 3 eetlepels abrikozenconfituur # 100 gr gesmolten boter # 50 gr puddingpoeder # 280 gr suiker # enkele druppels vanille essence # 5 eigeel en 5 eiwitten # 500 gr platte kaas. ( heb persoonlijk de magere van merk Danone gebruikt . Mat je kan zeker iets naders gebruiken )
Bereiding : # laat de boter smelten op een zachte vuurtje # voeg de suiker en eigeel en mix goed # voeg de platte kaas, puddingpoeder en vanille essence erbij en mix terug goed met de klopper # voeg daarbij de gesmolten boter toe # mix dit eventjes goed # klop het eiwit stijf en spatel deze onder het beslag # verwarm de oven op 200 graden # boter de springvorm in en bestuif de bodem met bloem # rol de deeg lichtjes uit , duw de taartvorm in de taartvorm in de vorm en duw goed aan # maak er gaatjes in met een vork # smeer daarna de abrikozenconfituur # giet de mengeling erop # zet alles in de oven op 200 graden en bak ongeveer 30 minuten. Controleer de laatste 5 minuten met een sateprikker. De ene oven gaat wat vlugger dan de andere. # laat de taart afkoelen # heb ze dan nog 2-3 uurtjes zeker in de koelkast bewaard # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties