Bereiding:
# scheid de 2 dooiers van het ei ( geel)
# neem een kom en doe hier de lauw water, melk, suiker en verse gist toe
# laat mengen met de deeghaak of met de hand
# voeg daarna de zonnebloemolie ,zout en de 2 eiwitten bij
# voeg vervolgens de bloem bij
# doe dit langzaam aan en stop met het toevoegen ervan ( bloem) wanneer het deeg niet meer aan je handen kleeft ( ikzelf heb ongeveer 1 kg 725 gram gebruikt)
# kneedt het deeg zeker 10 min met hand of keukenmachine. Maak nu een bol en bedek met een plasticfolie daarop nog een doek
# laat zeker een uur rijzen
# kook de aardappelen met schil
# snij de uien heel klein
# bak de uien, voeg daarna de tomatenpuree, dan de kruiden en op het einde plet je de aardappelen erbij. Laat mooi stoven. Laat nu afkoelen
# na het rijzen verdeel je het deeg eerst in bolletjes (ongeveer 50 gram )
# je rolt of drukt ze eerst uit ,telkens ik dit deed deed ik aan mijn vingertoppen wat zonnebloemolie en drukte met mijn hand de deeg open
# plaats wat vulling in het midden
# en vouwt het broodje dicht , de randjes goed dichtdrukken
# leg het gevulde deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat dit nog 10 min.rijzen met een plasticfolie erop
# klop het eigeel met room en plaats met behulp van een penseel dit op de deegbroodjes
# strooi er vervolgens wat sesamzaad op
# leg de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden
# bak ongeveer 15 minuten
# de broodjes zijn klaar wanneer de bovenkant goudbruin kleurt
# haal ze vervolgens uit de oven en plaats er onmiddellijk een servieten die ik eerst heb nat gemaakt en dan goed gewrongen en plaats het op de broodjes voor 5-10 minuten. Laat de broodjes dan even afkoelen op een rooster
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties