Had in de zomer gedroogde tomaten klaargemaakt. Heb er gedroogde tomaten pesto van gemaakt. Had er enkelen van geconserveerd om het eens uit te proberen en vindt het steeds super lekker.
Hoe maak je pesto van gedroogde tomaten # een klein potje gedroogde tomaten # eventueel fijn gehakte walnoten # Één eetlepel granaatappel melasse
Ingrediënten: # heb de gedroogde tomaten uit de olie gehaald # heb deze in een blender fijn gehakt # voeg eventueel de gehakte walnoten en één eetlepel granaatappel melasse toe # kruid als je het nodig vindt met zout en peper( Ik vroeg geen zout want de gedroogde tomaten dat ik heb zelf gemaakt is al genoeg gekruiden) # Zien dat je potten heel proper zijn. # Ik was ze altijd juist voor ik het gebruik nogmaals in de afwasmachine. # zien dat ze heel goed droog zijn de pot en de deksels. # voor zekerheid zet ik de potten in de oven op 120° temperatuur een 15-tal minuten # voeg nu de pesto en sluit de deksel goed toe # plaats nu in een kookpot wat heet water tot dat de potten half in staan ( deksels moeten goed gesloten zijn en laat 5 minuten koken # haal de potten dan onmiddellijk er uit en draait ze nadien op de kop en laat helemaal afkoelen. # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties