Bereiding:
# de paprika’s eventjes wassen , haal de pitten voorzichtig uit
# daarna heb ik de rijst ( die ik op voorhand eens goed hebt gewassen ) in een kom gezet , 2 ajuinen heel fijn gesnipperd , zout, peper, tomatenpuree , granaatappel siroop , muntblaadjes heel fijn gesneden , peterselie heel fijn gesnipperd , olijfolie
# je kan altijd wat sambal of eventueel pikante kruiden toevoegen die dat het graag pikant heeft
# vul de paprika’s met rijst
# opletten ook niet teveel rijst plaatsen want tijdens het bakken zwelt de rijst op
# vooraleer je begin kun je een stuk vlees of kip plaatsen onderaan
# heb deze voorzichtig gevuld met warm water gemengd met 2 geraspte tomaten tot iets meer dan de helft van de paprika’s en een vleesbouillon gemengd ( mag ook kipbouillon gebruiken)
# breng de pan aan de kook en laat de gevulde paprika’s op een zacht vuurtje koken met deksel toe
# de gevulde paprika’s is gaar op het moment dat het water lichtjes verdampt is en dat de paprika’s zacht zijn. Altijd beter om eentje te proeven want als de rijst nog niet goed gebakken voeg dan heel weinig warm water bij .
# het duurt zeker 1 uur tot 1 h 30 op matig vuur bakken. Ik bak het graag heel zachtjes
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties