Poffertjes met chocolade en frambozen

Gepubliceerd op 19 november 2023 om 19:56

Poffertjes zijn kleine, luchtige pannenkoekjes die je smaakpapillen betoveren!
Je kunt ze helemaal naar eigen smaak versieren.
Of je nu kiest voor een klassieke topping van poedersuiker, of avontuurlijk bent met fruit, chocoladesaus of slagroom, Smullen maar!

Poffertjes met chocolade en enkele frambozen

Ingrediënten :
# 2 eieren
# 370 volle melk
#270 gr bloem
# 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
# 40 gr suiker
# 12 gr droge gist
# 110 gram boter
# snuifje zout
# pure chocolade

Bereiding:
# smelt de helft van de boter( 55 gr)
# meng de melk met de gist , de bloem , de suiker, en de eieren
# snijd de vanillestok in de lengte open.
# Schraap er de zaadjes eruit met een mes . Doe de zaadjes dan bij het beslag
# voeg nu de gesmolten boter toe bij het beslag( de andere helft boter gebruiken we bij het bakken
# voeg er tenslotte een snuifje zout toe
# mix het beslag met een staafmixer
# heb het deeg een half uurtje laten rusten ( je hoeft het niet te laten rusten , want het rijzen gebeurt al tijdens het bakken)
# verwarm de pan
# de andere helft van de boter (55gr) heb ik ook apart laten smelten .Deze boter ga ik gebruiken om de poffertjes te maken
# vet met behulp van een keukenpenseel de pan
# heb je een gietijzeren pan , verwarm deze eerst goed , en smeer met behulp van een penseel de gesmolten boter in de holtes
# doe eventueel de deeg in een knijpfles
# spuit de beslag
# bak ze langs de twee kanten mooi goudbruin
# serveer de poffertjes met gesmolten chocolade( heb er enkele frambozen bijgevoegd ) bolletje vanille ijs past er ook eigenlijk wel mee
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.