Bereiding:
# smelt de helft van de boter( 55 gr)
# meng de melk met de gist , de bloem , de suiker, en de eieren
# snijd de vanillestok in de lengte open.
# Schraap er de zaadjes eruit met een mes . Doe de zaadjes dan bij het beslag
# voeg nu de gesmolten boter toe bij het beslag( de andere helft boter gebruiken we bij het bakken
# voeg er tenslotte een snuifje zout toe
# mix het beslag met een staafmixer
# heb het deeg een half uurtje laten rusten ( je hoeft het niet te laten rusten , want het rijzen gebeurt al tijdens het bakken)
# verwarm de pan
# de andere helft van de boter (55gr) heb ik ook apart laten smelten .Deze boter ga ik gebruiken om de poffertjes te maken
# vet met behulp van een keukenpenseel de pan
# heb je een gietijzeren pan , verwarm deze eerst goed , en smeer met behulp van een penseel de gesmolten boter in de holtes
# doe eventueel de deeg in een knijpfles
# spuit de beslag
# bak ze langs de twee kanten mooi goudbruin
# serveer de poffertjes met gesmolten chocolade( heb er enkele frambozen bijgevoegd ) bolletje vanille ijs past er ook eigenlijk wel mee
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties