Bereiding:Soezen:
# doe de boter en het water in een pan.
# Laat dit langzaam koken. Zorg dat de boter gesmolten is voor het kookt.
# als het kookt na enkele 1-2 min., haal de pan van het buiten voeg er de bloem toe en het snuifje Fleur de sel
# roer met een houtenlepel
# Nadien zet de pan terug op een laag vuurtje en roer tot de deeg een droog mengsel is.
# laat dit even 5-10 minuten afkoelen
# haal het deeg van het vuur terug en laat eventjes afkoelen
# voeg het deeg in de keukenmachine en draai met de “platte klopper”en voeg één per één de eieren.
# Zolang de eerste ei niet goed gemengd is voeg je de andere niet toe
# deeg moet een gladde en soepele structuur hebben. Plaats deze mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje ( je kan ook zonder spuitmond gebruiken)
# Om de bovenkant van de eclair ( deeg) wat platter te maken, pakte ik een klein potje water en tikte ik eerst met mijn wijsvinger in het water en daarna op de eclair om het wat platter te maken.
# verwarm de oven op 170 graden onder- bovenwarmte
# plaats een bakpapier op een bakplaat en spuit bolletjes
# bak deze ongeveer 45-50 min.
# Ondertussen maak je de vanillepudding:
# verwarm de melk# snij de vanillestokje in twee , haal de zaadjes eruit.
# Voeg de zaadjes en de peul in de melk
# scheid de eieren en gebruik alleen het geel.
# Klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban.
# voeg er dan de vanillepoeder toe.
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel
# roer met de garde
# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt
# laat afkoelen
# vul de soezen met een spuitzak
# leg wat chocolade die ik op bain marie had klaargemaakt op de profiteroles
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties