Bereiding:
# Schil de aubergines in dunne schijfjes en laat ze 20 minuten in gezouten water weken.
# Meng in een aparte kom het gehakt, fijngesneden knoflook, ei, fijngesneden paprika, fijngehakte peterselie, kruiden en paneermeel. Kneed dit goed door elkaar.
# Vorm kleine ovale gehaktballen van ongeveer 3-4 cm lang.
# Haal de aubergines uit het water en dep ze droog met een schone handdoek.
# Bak de aubergines mooi goudbruin.
# Neem één aubergineschijf en rol deze rond een gehaktbal.
# Garneer met een klein stukje tomaat en paprika erop.
# steek vast met een tandenstoker ( plaats in een ovenschotel ).
# meng de saus en giet over de aubergines rolletjes.
# verwarm de oven op 230 graden en laat deze 25-30 min. bakken ( opletten want de ene oven is de andere niet).
# smakelijk alvast!
Bereiding Rijst:
# zet de 300 gram rijst in een kom in kokend water en laat 20 minuten rusten.
# na 20 minuten spoel je de rijst heel goed in een vergiet .
# Laat dit goed uitlekken# verhit de olie in een pan.
# voeg de Griekse pasta( şehriye) toe en bak al roerend op matig vuur tot deze bruin kleurt (opletten dat gaat vlug ).
# voeg de rijst toe en bak nog even al roerend mee tot alle korrels glazig zijn.
# voeg het hete water toe ,daarbij de boerenboter en zout (eventueel 1 kippenbouillon als u het graag hebt ) en roer alles goed door.
# als u een kip kookt kan u dit water ook gebruiken plaats een kippen bouillon.
# de eerste minuut zet ik het op hoogste vuur , maar nadien laat ik op heel laag vuur garen (nummer 3-4).
# plaats een deksel op de pan.
# roer af en toe ( niet te veel ) en zeker niet in het begin.
# als het water verdampt is en het rijst gaar is is het klaar( controleer dat de rijst gaar is).
# dan laat ik het zeker nog in de pan 10 minuten rusten vooraleer ik het serveer.
# smakelijk ,afiyet olsun!!
Reactie plaatsen
Reacties