Bereiding appeltaart:
# Boter de taartvorm in en bestuif met bloem.
# Plaats de bladerdeeg in de vorm en druk goed aan.
# Snijdt het teveel deeg weg.
# Prik met behulp van een vork de deeg.
# Schil de appelen in schijfjes niet te dun niet te dik.
# Voeg eerst wat voorzichtig abrikozenconfituur op de bodem.
# Plaats de appelen erop , heb het nogmaals herhaald dat ik bijna 3 appelen heb gebruikt.
# Verwarm de oven op 170 graden.
# Meng de eieren, room, vanillesuiker, bloemsuiker en de vanillepudding poeder met een mixer goed.
# Voeg de pudding in de taart over de appeltjes en bak de taart in een voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten. De bak tijd hangt af van oven tot oven .
# Haal de taart uit de oven.
# Verwarm de abrikozenconfituur met een tikje water en smeer deze warm op de taart.
# Eet smakelijk!
Bereiding vanille ijs:
# Snijd het vanillestokje en snijdt overlangs door.
# Klop de slagroom en de melk toe en voeg het stokje aan het mengsel toe .
# Maak het geheel warm en neem het van het vuur als het kookt.
# Laat afkoelen, klop ondertussen het eigeel en de suikerpot een schuimig mengsel.
# Verwijder het vanillestokje uit het lauwe melk mengsel en voeg beetje bij beetje bij het schuimig mengsel van eigeel en suiker.
# Verwarm het geheel opnieuw terwijl u roert , maar zorg ervoor dat het niet kookt.
# Wanneer het geheel iets steviger begint te worden , neem je het mengsel van het vuur en laat je het afkoelen.
# Giet het mengsel in een roomijs machine ongeveer 60 minuten( tijd hangt af van ijsmachine )
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties