Voor de kip: # 1 kg kipfilet # 4 eetlepels olijfolie # 1 koffielepel paprikapoeder # 1 theelepel zout # 1 theelepel peper # ½ theelepel kerriepoeder # 1-2 theelepels tijm # 3 teentjes knoflook, fijngehakt # 1 eetlepel tomatenpuree # 3 eetlepels water
Voor de courgettesaus: # 2 courgettes, geraspt # 60 g bloem # 420 ml melk # 1 eetlepel roomboter # 1 eetlepel olijfolie # 120 g geraspte mozzarella # Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Bereidingswijze kip marinade:
# Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
# Marineer de kip en laat deze, indien mogelijk, 1-2 uur rusten in de koelkast voor een intensere smaak.
# Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gemarineerde kip erop.
# Bak de kip in een voorverwarmde oven op 195°C gedurende 45-60 minuten, of tot deze goudbruin en gaar is. De exacte baktijd kan variëren per oven.
Bereidingswijze courgette saus:
# Rasp de courgettes met schil en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.
# Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de courgette kort aan tot het vocht grotendeels is verdampt.
# Smelt in een aparte pan de boter en voeg de bloem toe. Roer direct om een roux te vormen.
# Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren om een gladde saus te krijgen.
# Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat deze op laag tot middelhoog vuur sudderen.
# Meng de saus met de gebakken courgette.
# Voeg de geraspte mozzarella 3-5 minuten voor het serveren toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten.
# Serveer de gebakken kip met de romige courgettesaus.
Reactie plaatsen
Reacties