Ingrediënten: # 500 g mascarpone # 250 ml slagroom # 4 zakjes vanillesuiker # 1 tasje sterke koffie # 1 theelepel vanille-extract # 40 boudoirs (dit is voor een grote taart) 30 boudoirs in totaal is ook mogelijk # Aardbeien, in plakjes gesneden # chocolade druppels # Plasticfolie
Bereiding: # Klop de mascarpone, vanillesuiker en vanille-extract samen tot een romige massa. # Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. # maak een tasje sterke koffie # Leg een vel plasticfolie op een schoon werkblad en schik 4 boudoirs naast elkaar horizontaal telkens gedopt in sterke koffie en zo heb ik 10 rijen gedaan # Verspreid een deel van het mascarpone mengsel over de boudoirs en leg daar de plakjes aardbeien naast elkaar op. # Rol het biscuit op met behulp van het plastiekfolie waar het op ligt. Doe het eerste stukje met de hand, en gebruik daarna het plastiekfolie. Zorg dat er een bord voor de rol staat zodat je ze op het einde kunt plaatsen. Het gaat makkelijker dan wanneer het is opgerold en je het met de hand nog moet verplaatsen. # Verspreid de rest van het mascarponemengsel over de rol en voeg extra plakjes aardbeien toe. # ik heb ook nog enkele chocolade druppels bijgevoegd op het einde # Laat de roulade minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Het is aan te raden om de tiramisu de dag ervoor klaar te maken. # Snijd de tiramisurol in plakjes en serveer met extra aardbeien. # Eet smakelijk! Bewaar de biscuitrol afgedekt met folie in de koelkast tot je hem serveert.
Reactie plaatsen
Reacties