Bereiding:
# was de aubergines en snij de aubergines in vierkantjes ( de schil houden)
# zet de kleine vierkantige aubergines in een kom met water en voeg daarbij 1 eetlepel zout toe( dit doe ik om de bitterheid van de aubergines te nemen)
# laat deze 30-60 minuten in een kom
# haal ze nadien eruit en giet het in een gieter en laat uitlekken
# giet in een grote koekenpan toch wat olie en bakt deze vierkantige aubergines in hete olie
# haal ze eruit en laat ze uitlekken op een keukenpapier
# voeg nu de aardappelen die ik in kleine vierkanten had gesneden in een pan en bak deze ook. Als de aardappeltjes gebakken zijn , laat deze ook uitlekken op een keukenpapier
# heb nu in een middelmaat kookpot een beetje olijfolie ( enkele eetlepels) gebruikt ( waarmee ik de aubergines hebt gebakken)
# heb nu de ajuintjes die ik heel fijn heb gesneden ook gebakken in de kookpot
# daarbij heb ik de teentjes knoflook eerst gepeld en dan gekneusd. Deze heb ik bij de ajuintjes ook bijgevoegd
# dan heb ik de paprika heel fijn gesneden en heb ze ook mee laten bakken voor enkele minuten op een zachte vuur
# voeg de tomatenpuree, de klein gesneden tomaten ook bij
# voeg daarbij de kruiden toe met de klontje suiker
# laat deze wat pruttelen en voeg op het einde de gebakken aubergines en aardappelen erbij
# laat dit nog enkele minuten op een zachte vuurtje stoven
# vis:
# verhit wat olie in de pan
# bak de vis erin, kruid met zout , peper
# snipper wat verse bosui toe
Saus:
# was de spinazie en laat nadien uitlekken in een vergiet
# snij de spinazie in kleine stukjes
# voeg in een kleine pan wat olijfolie en voeg de spinazie erbij wat enkele takjes dragon
# na enkele minuten wat te mengen voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties