Lahmacun , Turkse pizza
Ingrediënten voor het deeg :
# 250 ml lauw melk
# 375 ml lauw water
# 21 gram verse gist
# 2 klontjes suiker
# 2 koffielepel zout
# 1 kg tarwe bloem gebruikt
Ingrediënten voor het gehakt:
# 1,5kg rund ribbetjes daarvan gehakt laten maken
# 560 gr tomaten
# 600 gr rode puntpaprika(5-6 stuks)
# 5 teentjes look
# 70 ml olijfolie
# 2,5 bosje peterselie
# 1 koffielepel zout,1 koffielepel peper, 1 koffielepel zoete paprika kruiden, eventueel 1/2 koffielepel pili als je pikant lust
# 1 eetlepel peperpuree( noemt in turks biber salça. Is voor dat het een tikje pikanter is. ) ik had mijn deel al apart gezet , ik lust het wel graag maar is verboden voor mij
# je kan ook 1 eetlepel tomatenpuree voegen
Reactie plaatsen
Reacties