# voor 250 ml puur alcohol(96 % percent ) # 4 à 5 limoenen schillen met een dunschiller# probeer geen witte velletjes mee te nemen want daardoor word de likeur bitter # schud door elkaar en laat deze drie weken rusten in een donkere koele plaats # schud dagelijks de weckpot # na drietal weken
# heb de alcohol gezeefd en bleef er van de 250 ml alcohol ongeveer 200 ml over # breng dan 265 ml plat water samen met 165 gram suiker ( ik gebruik graag heel fijne suiker ) aan de kook zodat de suiker volledig is opgelost # laat dit afkoelen# voeg de suikersiroop bij de geïnfuseerde alcohol( 200 ml) # nogmaals roeren met de garde de likeur met suikersiroop # schenk de limoenen likeur in gesteriliseerde flessen en sluit deze af # zet de flessen op een donkere koele plaats om te bewaren # serveer de mandarijnen likeur ijskoud uit de vriezer # cheers#limoncello#lemon#yellow#drinks#homemade#yummy#italian#loveit#gardenlove#citroen#greenthumb#homeandgarden#zomer#homegrown#likeur ##mandarijnenlikeur
Reactie plaatsen
Reacties