Bereiding van de vulling:
# doe het gehakt in een kom
# meng met de hand de ui , en al de kruiden door het gehakt tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn
Bereiding:
# doe het bloem ,zout, ei en water in een kom en kneed dit tot een stevig en soepel deeg
# laat dit deeg 15 - 20 minuten rusten
# verdeel het deeg in vier delen en vorm ieder stuk tot een bal
# neem een deegbal en rol het deeg zo dun mogelijk uit
# dit gaat het gemakkelijk wanneer het werkvlak wat bestoven is met bloem
# snijd het deeg eerst horizontaal en dan verticaal , zodat je een heleboel vierkantjes hebt
# ongeveer 2 maal 2 centimeter groot.
# schep op elke vierkant lapje deeg een klein beetje gehaktvulling
# knijp nu de tussen beide wijsvingers en duimen het deeg dicht
# duw daarna je duimen en wijsvingers naar elkaar toe zodat de manti gesloten wordt
# om ze te bewaren moet je ze eerst los in de diepvries zetten zonder zak met wat bloem bestuift voor enkele uren(2-3 uren)
# en dan pas in zakjes zetten en terug in de diepvries bewaren
# vul een ruime kookpan met water en doe daar een 1/2 eetlepel zout en een scheutje zonnebloemolie bij en breng het aan kook
# zodra het water kookt voeg je manti erin en kook ze 10 tal minuten tot het gaar is . Sluit fornuis als het gaar is
# nadien heb ik ze nog zo 5 minuten in heet water gelaten
# haal de manti eruit met de schuimspaan en leg ze in een gieter
# daarna zet je de manti op een bord
# voeg daarbij de knoflooksaus toe
# zet in een kleine pan wat olie met wat pili pili kruiden en laat wat opwarmen en giet deze op de manti
Reactie plaatsen
Reacties
Voor hoeveel personen is dit recept? Kan je het deeg ook uitrollen met een toestel om lasagnebladen te maken met een keukenrobot of best met deegrol?
Alvast bedankt 😊