Tulumba (Turkse oliebollen)

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 21:23

Tulumba (Turkse oliebollen)

Hier zijn de smoutebollen bekend en in turkije is de tulumba heel bekend .Is een krokante snack en is zoet van smaak en heeft een krokante korstje Eerst beginnen we met het maken van de suikersiroop :
# heb 500 ml water met 625 gr suiker laten koken met een schil citroen
# heeft ongeveer 20 min geduurd
# de eerste twee minuten heb ik het op het hoogste temperatuur ( nr 9 ) laten koken en daarna op de middelmatig vuurtje ( nr 7 )
# blijven roeren en regelmatig controleren
# de suikersiroop enkele uren laten afkoelen . Het moet helemaal afgekoeld zijn als we het gaan gebruiken

Tulumba:
# 400 ml water
# 500 gr patisseriebloem
# 10 gr boerenboter
# 10 gr suiker
# snuifje zout
# 2 eetlepel (40 gr)griesmeel
# 4 eieren

Bereiding

# breng water, boter, suiker aan de kook
# voeg het snuifje zout toe
# zet het vuur zachter
# voeg de bloem toe en roer zo vlug mogelijk 1-2 minuten
# haal het uit het vuur af en kneed met de hand nog lichtjes tot een bol
# zet de deeg in de keukenmachine en laat kneden ( nr 4-5)
# voeg één per één de eieren toe.
# opletten niet in ene keer al de eieren voegen ( dus eigenlijk het volgende ei pas toevoegen wanneer het volledig is opgenomen in de deeg)
# als het enkele minuten (10 min.) goed gekneden is met de keukenmachine dan voeg je pas op het einde de griesmeel toe.
# doe het beslag in een spuitzak met daarin een gekarteld spuitmondje
# wat hier belangrijk is:
# voeg zonnebloemolie in de pan
# spuit korte slierten rechtstreeks in de koude , lauwe olie
# zet dan pas op hoge temperatuur in begin en dan pas na een minuut op middelmatig vuurtje ( nr 7)
# bak ze goudbruin
# haal de tulumba eruit voorzichtig ( en dompelt het in de koude suikersiroop ongeveer 2 min. laten
# haal ze daar uit en serveer
# telkens ik wilde herhalen voor te bakken liet ik 10-15 min. de olie afkoelen , dan de tulumba in spuiten en zo bakken , en daarna in de suikersiroop in dompelen voor een minuutje of twee en dan pas serveren op een bordje
# smakelijk#tulumba #tulumbatatlısı #turksegerechten #dessert #turksedessert #nefis #baklava #harika

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.