Börek met feta kaas en spinazie gemengd

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 00:28

Ingrediënten :

# bladerdeeg( koop het van een Turkse winkel) of filodeeg kun je ook gebruiken

# 300-350 gram fetakaas
# 400 gr spinazie
# 2 kleine ajuinen

# was de spinazie grondig , snij in stukjes
# ze de spinazie in kokend water een klein minuutje en haal het er onmiddellijk uit. Spoel onmiddellijk met koud water
# de spinazie moet heel goed uitlekken en druk het meeste vocht er uit.
# snipper de uien en bak deze in een pan met wat olie . Voeg daarna de spinazie toe en laat een minuutje of twee meebakken op middelmatig vuur
# zet de spinazie met ui in een kom en kruimel de feta kaas er bij
# breng op smaak met peper eventueel een tikje zout

Saus:
# 300 gram Griekse yoghurt
# 2 eieren
# 120 ml zonnebloemolie

# voor de bereiding:

# haal de Turkse bladerdeeg(yufka) uit de verpakking en leg er een vochtige theedoek zodat het niet uitdroogt
# heb deze keer een rechthoekige ovenschotel gebruikt
# bestrijk wat zonnebloemolie met behulp van een penseel 
# plaats de eerste laag bladerdeeg(yufka) in de schotel
# bestrijk de oppervlakte met de saus( 4-5 eetlepels) 
# plaats nu de tweede bladerdeeg(yufka)
# bestrijk terug saus op de deeg(4-5 eetlepels)
# leg nu de helft van je de kaas-spinazie mengsel toe
# plaats terug een laag bladerdeeg(yufka)
# saus erop met behulp van een penseel
# leg nu de rest van het spinazie/feta kaas mengsel
# heb nogmaals een bladerdeeg(yufka)
# smeer terug wat saus erop
# doe dit tot je in totaal 7-8 lagen Turkse bladerdeeg hebt in totaal
# snijd de deeg in vierkanten
# heb de schotel afgesloten met plasticfolie en heb het 3-4 uren laten trekken
# hoe langer je het laat intrekken hoe beter. Je kan het de dag op voorhand ook al klaarmaken # nadien heb ik de börek bestrijkt met 1 geel van een ei gemengeld met room
# daarop wat sesamzaad
# in een voorverwarmde oven van 180 graden bakken tot het gaar en goudbruin is gebakken
# haal de börek uit de oven als het gebakken is en bedek 5-10 minuten met een vochtige theedoek # smakelijk

Tip: Je kan het zeker ook doen met verse filodeeg. #borekmetspinazie #foodies #turkishfood #healthyfood #sunday #ıspanaklıbörek #lekkersmullen #delicious

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.