Glazuur: # 150 gr poedersuiker # 3-4 eetlepels sinaasappelsap
# roer in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, zout en de sinaasappelrasp door elkaar # plaats in een andere kom de yoghurt, eieren, zonnebloemolie en de sinaasappelsap en klop dit heel goed met de garde door elkaar # giet dit bij het bloemmengsel voorzichtig tot al de droge ingrediënten zijn opgenomen # ik heb de zachte veenbessen eerst gemengd met 1 eetlepel bloem ( zodat het voorkomt dat de veenbessen naar beneden zakken) # voeg nu de veenbessen in de deeg en spatel gelijkmatig door het beslag # verwarm de oven op 170 graden # vet eerst de bakvorm met wat zonnebloemolie en bepoeder dan met bloem # giet het beslag nu in de cakevorm en bak ongeveer 50-55 min.controleer met een satéprikker en prik deze in het midden van de cake. Komt deze er mooi uit , is deze gebakken ( ik heb het 50 minuten gelaten. Heb de oven uitgeschakeld en ze er nog 5 minuten in de oven ingelaten) # haal de cake uit de oven en laat zeker 10-15 min. afkoelen , stort het deeg daarna op een rooster om volledig af te koelen. # als de cake dan helemaal is afgekoeld dan heb ik een appelsien glazuur gemaakt # heb 150 gram poedersuiker # 3-4 eetlepel appelsiensap ( voeg beetje bij beetje dat het niet te vloeibaar is ) # meng de poedersuiker met de appelsiensap tot een glazuur # sprenkel over de “afgekoelde” cake en laat dit nog eventjes afkoelen 1-2 uurtjes # smakelijk#appelsiencake#cakebakken#genieten#delicious#gezelligheid#winter#kerstcake#dessert#zoet#allesopeten#fresh#yummy#cranberry#instagram#culinairevingers#fruit#portakallıkek#foodlover#kek#tarif#delish
Reactie plaatsen
Reacties