Appelflantaart

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 17:31

Appelflantaart :

Ingrediënten :

# 1 pak uitgerold kruimeldeeg

# 3-4 appelen ( boscoop heb ik gebruikt)

# 3 eieren

# 250 ml melk

# 100 gr suiker

# 80 gr bloem

# 40 gram paneermeel

Bereiding :

# ofwel leg je het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm ( plus min 28 cm doorsnede)

# de taartvorm kun je eerst insmeren met een beetje gesmolten boter en dan wat bepoeder met wat bloem. Zo zal je de taart na het bakken gemakkelijk losmaken.

# druk het deeg goed aan en prik het deeg enkele keren in met een vork

# bestrooi het deeg met het paneermeel

# maak een papje met de bloem en enkele lepels melk

# klop de eieren los met de mixer één voor één en meng ze goed door het bloempapje

# voeg daarbij beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed

# verwarm de oven op 220 graden

# schil de appelen en snij ze in schijfjes

# leg de appelen in de taartbodem

# giet de mengeling over de appelen

# zet de taart in de voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten

# verlaag de temperatuur na 15 minuten op 200 graden en laat nog 40 minuten bakken

De laatste 10 minuten heb ik de taart afgedekt met het bakpapier om te vermijden dat de appelen zouden bruin worden

# laat de taart afkoelen en bestrooi net voor het opdienen met poedersuiker

# ik heb er een bolletje roomijs bijgevoegd

#appelflantaart #taart #pie #apple #yummy #lekkereten #geur #bakdag #applepie #kruimeldeeg #eitjes #thuisbakken #dessert #loveit ##smullen #genieten #zondagbakdag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.