Simit of Turkse bagel

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 10:56

Simit of Turkse bagel , een ringvormig broodje en wordt gemaakt van deeg met sesamzaad erop. Het wordt gebruikt als ontbijt, tussendoortje gegeten , vaak in combinatie met Turkse thee. Çitir simitttt

Ingrediënten :

# 250 ml lauw water
# 220 gram yoghurt
# 60 ml olijfolie
# 21 gram verse gist
# 50 gram suiker
# 10 gram zout
# 1 kg tarwe bloem

saus:
# 150 ml water en 100 gr vloeibare druivenmelasse (pekmez )
# 200-250 gram sesam

# zet in de kom de verse gist met lauw water. Roer deze goed
# voeg de suiker, yoghurt , olijfolie erbij
# voeg beetje bij beetje de bloem en zout en kneed al rustig met de hand
# kneed het deeg 10-15 minuten met hand .
# met de keukenmachine gebruik je hiervoor de deeghaak en laat je de machine 10-15 min. lang kneden
# dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen
# neem een bord en die hier water en de vloeibare druivenmelasse in en roer dit goed
# sesam heb ik lichtje in een pan eerst laten roosteren ( opletten blijven roeren en het gaat wel vlug)
# verdeel het ik 20 gelijke bollen ( plaats erop een plasticfolie op de bollen ) spijtig gisteren was mijn gsm kapoten kon ik helaas geen video maken . Gelukkig vandaag al gerepareerd ) heb wel enkele foto’s ...
# voor het maken van één simit maak je eerst je handen lichtjes nat
# neem 2 bolletjes deeg en rol deze uit tot 2 lange deegslierten
# vlecht de twee deegslierten
# buig beide slierten naar elkaar toe en maak een knoop met de uiteindes en druk dit punt een beetje aan
# dompel de simit in de druivenmelasse met water saus
# wacht eventjes dat de saus niet meer van de simit afdruppelt
# dompel nu de simit in de sesamzaad. Zorg dat het geheel bedekt is met met zaadjes # plaats een bakpapier op de bakplaat . Heb 5 simit kunnen plaatsen op 1 bakplaat
# verwarm de oven op 190 graden
# de simit is klaar wanneer de bovenkant goud bruin kleurt , duurt 20-25 minuten. Beter van af en toe te kijken op het einde want elke oven is niet hetzelfde.

#simittarifi #simitpide #yummy #turksbrood

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.