# kruimeldeeg # beetje bloem, boter # 500 ml melk, 1 vanillestokje # 4 eieren # 95 gram suiker # 50 gr puddingpoeder # ongeveer 3,5 gelatineblaadje # 250 gr room # aardbeien # melkchocolade , beetje room # je kan er altijd bloemsuiker wat opstropen maar vond onze taart al zoet zoet
Bereiding
# verwarm de oven op 180 graden # smelt een klontje boter op een zacht vuurtje , neem een borsteltje en bestrijk deze in je taartvorm # bepoeder de vorm nadien met een laagje bloem ( 1 eetlepel ) dan zal je de taart gemakkelijk van de taart losmaken # bekleed de taartvorm met het vel kruimeldeeg # druk het stevig aan de randen van de taartvorm met een vel rond bakpapier. Giet de baklinzen op de bodem # bak de taartbodem in een voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 min.
crème suisse : # verwarm 500 ml melk in een pan op een zacht vuurtje # snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit . Doe de zaadjes en de peul in de melk # scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban # voeg er dan de puddingpoeder toe . Dit helpt voor de binding # verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel # roer met de garde # giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk # gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand # bedek den de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding de pudding zodat er geen velletje opkomt # week de gelatine met koud water # klop de room tot yoghurt dikte # verwarm een bescheiden room(20gr) en de geweekte gelatine in een pan en los op # schenk room en de gelatine bij de half opgeklopte room en roer met de garde # schep de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room en roer met de garde # giet deze in de taartvorm en laat zeker 2 uur opstijven # bedek met aardbeien # heb ook wat chocolade gesmolten au bain marie met tikje room en heb deze versierd op de taart # eet smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties