Bereiding
# klop 6 eieren luchtig met een mixer. Doe er dan de suiker bij en klop heel luchtig
# smelt boter in een pan en giet het bij het beslag. Klop verder met de mixer
# voeg bakpoeder, snuifje zout, druppels vanille extract toe
# zeef de bloem en spatel voorzichtig onder
# vet een springvorm met boter en bepoeder met bloem (23 cm 6 cm hoog)
# giet het beslag erin
# in een voorverwarmde oven 180 graden 35-40 minuten bakken
# haal biscuit eruit en laat afkoelen
# heb ananas, druiven , aardbeien, bosbessen, kiwi ....gebruikt # snij ze ook niet te klein, perst er citroen over en bewaar in de koelkast
Slagroom:
# snij de vanillestok open en haal de zaadjes eruit
# voeg ze bij de koude room
# klop met de garde met bloemsuiker erbij tot room
# heb twee lagen gesneden van de biscuit met een gekarteld mes
# meng cointreau met suikersiroop . Sprenkel over de 3 snijkanten van de biscuit. Biscuit wordt er sappig van en krijgt meer smaak.
# smeer er confituur op onderste en middelste helft , dan wat gesneden fruit en dan direct wat slagroom erop. Onderste en middenste biscuit
# de laatste biscuit plaats je omgekeerd dat het een recht vlak is
# daar had cointreau met suikersiroop gesprenkeld en daarna strijk ik met behulp van een paletmes de hele biscuit met slagroom
# snij kiwi’s in plakjes of aardbeien en duw tegen de zijkant van de biscuit
# heb de fruit eerst in een vergiet gezet ,pas daarna heb ik het op de bovenkant van de biscuit verdeelt
# 40 gr suiker en 40 ml water verwarmt , de gelatine had ik eerst in koud water geweekt ,dan later los er de uitgeknepen gelatine in de suikerwater tot het smelt
# de suikerwater met gelatine smeer ik op de fruit
# versier met slagroom #
Reactie plaatsen
Reacties