Fruitbiscuit met slagroom

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 17:41

Fruitbiscuit met slagroom:

Ingrediënten :

# 6 eieren
# 200 gr. suiker
# 200 gr.zelfrijzend Bloem
# 1 koffielepel bakpoeder
# 40 gr. Boter
# paar druppels vanille extract
# snuifje zout

# fruit
# 1/2 geperst citroen
# 80 ml suikerwater( 40 gr suikeren 40 ml water) en ongeveer 5 gr gelatineblaadjes

# 1 vanillestok
# 750 ml room
# 40 gram bloemsuiker

# 50 ml cointreau
# 50 ml suikersiroop
# bakje aardbeien ( voor tussen de biscuit, mag ook iets anders )
# 200 gr aardbeienconfituur

Bereiding

# klop 6 eieren luchtig met een mixer. Doe er dan de suiker bij en klop heel luchtig
# smelt boter in een pan en giet het bij het beslag. Klop verder met de mixer
# voeg bakpoeder, snuifje zout, druppels vanille extract toe
# zeef de bloem en spatel voorzichtig onder
# vet een springvorm met boter en bepoeder met bloem (23 cm 6 cm hoog)
# giet het beslag erin
# in een voorverwarmde oven 180 graden 35-40 minuten bakken
# haal biscuit eruit en laat afkoelen

# heb ananas, druiven , aardbeien, bosbessen, kiwi ....gebruikt # snij ze ook niet te klein, perst er citroen over en bewaar in de koelkast

Slagroom:
# snij de vanillestok open en haal de zaadjes eruit
# voeg ze bij de koude room
# klop met de garde met bloemsuiker erbij tot room

# heb twee lagen gesneden van de biscuit met een gekarteld mes
# meng cointreau met suikersiroop . Sprenkel over de 3 snijkanten van de biscuit. Biscuit wordt er sappig van en krijgt meer smaak.
# smeer er confituur op onderste en middelste helft , dan wat gesneden fruit en dan direct wat slagroom erop. Onderste en middenste biscuit
# de laatste biscuit plaats je omgekeerd dat het een recht vlak is
# daar had cointreau met suikersiroop gesprenkeld en daarna strijk ik met behulp van een paletmes de hele biscuit met slagroom
# snij kiwi’s in plakjes of aardbeien en duw tegen de zijkant van de biscuit
# heb de fruit eerst in een vergiet gezet ,pas daarna heb ik het op de bovenkant van de biscuit verdeelt
# 40 gr suiker en 40 ml water verwarmt , de gelatine had ik eerst in koud water geweekt ,dan later los er de uitgeknepen gelatine in de suikerwater tot het smelt
# de suikerwater met gelatine smeer ik op de fruit
# versier met slagroom #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.