# heb de aardappelen geschild en heb ze laten koken in gezouten water # verwarm in een aparte kookpot 120 ml water # laat er dan 100 gram boter in het water smelten # kruid daarna met peper en zout # roer er dan tenslotte beetje bij beetje de bloem erdoor. # zet dit mengsel dan in een pot # roer er één voor één de eieren door met de mixer # giet de aardappelen af . Plet ze met een klein klontje boter # meng de aardappelen nu met de rest van het deeg met de mixer of keukenmachine # verwarm het wafelijzer op het warmste # vet het wafelijzer in met wat olie # zien dat de wafelijzer heet is # plaats wat aardappeldeeg in het wafelijzer en bak ze goudbruin. # belangrijkste is dat de wafelijzer goed warm is , als je de deeg inzet. Niet openen tot het gebakken is # ben het deze keer vergeten maar volgende keer ga ik er eens gedroogde tomaten bijvoegen in de aardappeldeeg. Kan toch niet slecht zijn
Slaatje( çoban salatasi) # alles is heel fijn gesneden # 1 tomaat # een halve komkommer # enkele potjes van een granaatappel # peterselie heel fijn gesneden # 1/2 citroen geperst # 1/2 groene paprika # als dressing heb ik 1 soeplepel granaatappel balsamico # olijfolie # ook nog een beetje gehakte walnoten # 1/2 theelepel zout # aardappelwafels
Reactie plaatsen
Reacties