Aardappelwafels met stukjes rundsvlees

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 18:02

Aardappelwafels met stukjes rundsvlees , gebakken paddestoelen en een lekkere slaatje

Aardappelwafel:

Ingrediënten :

# 700 gram aardappelen
# 120 ml water, 100 gram boter, zout en peper
# 150 gram bloem
# klontje boter

Bereiding:

# heb de aardappelen geschild en heb ze laten koken in gezouten water
# verwarm in een aparte kookpot 120 ml water
# laat er dan 100 gram boter in het water smelten
# kruid daarna met peper en zout
# roer er dan tenslotte beetje bij beetje de bloem erdoor.
# zet dit mengsel dan in een pot
# roer er één voor één de eieren door met de mixer
# giet de aardappelen af . Plet ze met een klein klontje boter
# meng de aardappelen nu met de rest van het deeg met de mixer of keukenmachine
# verwarm het wafelijzer op het warmste
# vet het wafelijzer in met wat olie
# zien dat de wafelijzer heet is
# plaats wat aardappeldeeg in het wafelijzer en bak ze goudbruin.
# belangrijkste is dat de wafelijzer goed warm is , als je de deeg inzet. Niet openen tot het gebakken is
# ben het deze keer vergeten maar volgende keer ga ik er eens gedroogde tomaten bijvoegen in de aardappeldeeg. Kan toch niet slecht zijn

Slaatje( çoban salatasi)
# alles is heel fijn gesneden 
# 1 tomaat
# een halve komkommer
# enkele potjes van een granaatappel
# peterselie heel fijn gesneden
# 1/2 citroen geperst
# 1/2 groene paprika
# als dressing heb ik 1 soeplepel granaatappel balsamico
# olijfolie
# ook nog een beetje gehakte walnoten
# 1/2 theelepel zout
# aardappelwafels


# çobansalatasi#patates waffle#

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.