Turkse rijst met scampi ratatouille

Gepubliceerd op 24 februari 2021 om 18:27

Bereiding Rijst:

# zet de 300 gram rijst in een kom in kokend water en laat 20 minuten rusten
# na 20 minuten spoel je de rijst heel goed in een vergiet . Laat goed uitlekken
# verhit de olie in een pan
# voeg de Griekse pasta( şehriye) toe en bak al roerend op matig vuur tot deze bruin kleurt (opletten dat gaat vlug )
# voeg de rijst toe en bak nog even al roerend mee tot alle korrels glazig zijn
# voeg het hete water toe ,daarbij de boerenboter en zout (eventueel 1 kippenbouillon als u het graag hebt ) en roer alles goed door
# als u een kip kookt kan u dit water ook gebruiken plaats een kippen bouillon
# de eerste minuut zet ik het op hoogste vuur , maar nadien laat ik op heel laag vuur garen (nummer 3-4)
# plaats een deksel op de pan # roer af en toe ( niet te veel ) en zeker niet in het begin
#als het water verdampt is en het rijst gaar is is het klaar
# dan laat ik het zeker nog 10 minuten rusten vooraleer ik serveer # de rijst heb ik warm in een gebakvorm gezet ,een bord geplaatst op de vorm en voorzichtig omgedraaid. Eventjes laten rusten en dan voorzichtig de vorm wegnemen.

Bereiding Scampi's:
# ontdooi de scampi’s , nadien kruid ze met peper en zout
# verhit wat boter in een pan en bak de scampi rozig. Haal ze uit de pan nadien
# snipper de ui heel fijn en bak deze in de pan nu
# voeg de geplette knoflook toe
# voeg de fijn gesneden paddestoel, aubergines en paprika toe en laat lichtjes meestoven
# meng dit met de scampi’s nu , voeg de room toe en laat een minuutje pruttelen
# voeg alles in een schotel en voeg er wat kaas toe
# plaats in een verwarmde oven 180 graden tot de kaas wat gegrild is
# smakelijk!!

 

Turkse rijst met scampi ratatouille
# 300 gram rijst
# 50 gram griekse pasta risoni( şehriye)
# 500 ml warm water ( je kan er 1 kippenbouillon bijvoegen )
# 1eetlepel boerenboter(30 gram )
# 1/2 koffielepel zout
# 4 tal eetlepels olijfolie

Scampi :
# pakje van 450 gr reuze garnalen
# 1 rode paprika
# 4 stuks paddestoelen
# 3 teentjes knoflook
# 1 aubergine
# 1 sjalot
# 250 ml room
# zout, peper, Provençaalse kruiden
# kaas( mozzarella of gruyère kaas)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.