Citroencake

Gepubliceerd op 2 maart 2021 om 15:04

Citroencake :
# 4 eieren
# 250 gram suiker
# 250 ml melk
# 1 zeste van een Citroen
# 1 geperste citroen
# 500 gram bloem
# 250 ml zonnebloemolie
# 1 pakje bakpoeder(16 gr)

Als je eventueel een citroenglazuur wilt :
# 125 gram poedersuiker
# 1 sap van een Citroen


Bereiding :

# smelt een klontje boter in een pannetje
en smeer de cakevorm zorgvuldig in met het gesmolten vet
# strooi er een eetlepel bloem in de cakevorm
# zorg ervoor dat de bodem en de zijkanten met bloem bekleefd zijn
# verwijder de overtollige bloem uit de vorm .
# Zo zal je de cake gemakkelijk uit de vorm kunnen halen


# weeg alle ingrediënten voor de cake
# mix de suiker met de eieren één per één tot een witte egaal
# voeg daarbij de melk ,de olie en mix met de mixer of keukenmachine
# rasp de schil van een citroen en doe dat bij het beslag
# pers ook een citroenen voeg de citroensap erbij
# zeef de bloem en voeg ze bij het beslag
# voeg tenslotte het bakpoeder toe
# mix tot je een egale cakebeslag krijgt
# verwarm de oven voor op 170 graden

# spatel het beslag in de cakevorm en zet hem in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten ( de eerste 30 minuten de oven zeker niet open doen )
# let op , de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven
# prik na ongeveer 35 minuten met een satéstok in de cake
# zodra er geen beslag aan de prikker blijft kleven , is de cake voldoende gebakken
# laat de cake tenminste 10 minuten afkoelen voor je het eruit haalt
# Smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.