Krokante börek

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 21:48

 Krokante börek

# katmer # sivaskatmeri# sayacörek Ingrediënten deeg:

# 600 ml koude melk
# 125 gr yoghurt
# 1 pakje backing powder(16 gr.)
# 1,5 koffielepel zout
# juist 1 kg bloem

# voor tussen de deeg te smeren
# 200 gr. boerenboter
# 100 gr. arachideolie

# 500 gr. Fetakaas
# 1 bot peterselie heel fijn gesnipperd

# geel van het ei met 1 koffielepel melk voor op het deeg te smeren

Bereiding:
# meng het melk, yoghurt, zout, backingpowder in een kom
# voeg daarbij stilletjes de bloem
# kneed dit heel goed en laat een 10 minuten wachten
# ondertussen laat u de boter en de olie smelten in een pan
# verkruimel de feta kaas ook en mengel goed met de gesnipperde peterselie
# maak nu 8 gelijke bolletjes uit het deeg, en rol deze allemaal uit
# neem nu één uitgerolde deeg , smeer het in met het gesmolten boter en olie
# doe het hetzelfde met de tweede deeg
# neem nu de eerste deeg dat beboterd is ,neem de linkse lap en voeg het naar midden toe , beboterd dit nogmaals lichtjes
# voeg nu de rechterkant naar midden en beboterd dit ook
# sluit nu toe in vierkant
# plaats deze lap op de tweede deeg die ik daar juist had beboterd
# zet dit in het midden de vierkante lap
# neem nu de linkse lap en sluit naar binnen ,beboterd dit lichtjes
# en sluit nu de rechterkant naar binnen en beboterd terug lichtjes
# plooi dit nu mooi in een vierkant en zet aan de kant.
# dus zo gaan we 4 dubbele deeglapje hebben op het einde
# op nu een vierkante deeglapje helemaal open
# zet in het midden wat kaas met peterselie
# sluit langs wederzijds tot een rechthoek
# plaats een bakpapier op een plaat en plaats de rechthoekige deeg omgekeerd op de bakpapier
# smeer wat eigeel met tikje melk op de deeg en snij dan lichtjes over de deeg met een mesje
# bak nu in een voorverwarmde 200 graden tot het mooi licht bruin is 20 minuten ( controleer regelmatig )
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

saskia de troyer
3 jaar geleden

kan dit ook met andere kaas of met vlees