Turkse soep met griekse pasta gemaakt met stukjes kip erin
Şehriye çorbası:
Ingrediënten:
# 180 gram Griekse pasta( je kan ook vermicelli gebruiken)
# 300 gram verse tomaten heel fijn gesneden
# 3 stukken kipfilet
# 20 gram verse peterselie fijn gehakt
# 1 eetlepel tomatenpuree
# zout, peper, olijfolie
# sneetje citroen
# 2 liter water
Bereiding:
# kook eerst de kipfilet in water met een beetje zout
# haal de kipfilet uit het water als het gebakken is en hou de bouillon apart( met deze kippenbouillon water ga ik het soep klaarmaken)
# snij de kipfilet in kleine fijne reepjes
# voeg wat olie in een pan
# voeg daarna de heel fijn gesneden tomaten toe en laat wat sudderen
# voeg de fijngehakte peterselie ook toe
# daarna voeg je de tomatenpuree erbij
# voeg nu de kippenbouillon water toe (2liter)
# laat dit eventjes koken en voeg dan pas de vermicelli toe( Griekse pasta)
# dan de stukjes kip bijvoegen
# laat koken 10-15 minuten tot de vermicelli gaar is
# breng op smaak met zout en peper als het nog hoeft
# serveer met citroen
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties