Turkse vermicelli soep met kip

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 17:01

Turkse soep met griekse pasta gemaakt met stukjes kip erin

 

Şehriye çorbası:

Ingrediënten:

# 180 gram Griekse pasta( je kan ook vermicelli gebruiken)

# 300 gram verse tomaten heel fijn gesneden

# 3 stukken kipfilet

# 20 gram verse peterselie fijn gehakt

# 1 eetlepel tomatenpuree

# zout, peper, olijfolie

# sneetje citroen

# 2 liter water

 

Bereiding:

# kook eerst de kipfilet in water met een beetje zout

# haal de kipfilet uit het water als het gebakken is en hou de bouillon apart( met deze kippenbouillon water ga ik het soep klaarmaken)

# snij de kipfilet in kleine fijne reepjes

# voeg wat olie in een pan

# voeg daarna de heel fijn gesneden tomaten toe en laat wat sudderen

# voeg de fijngehakte peterselie ook toe

# daarna voeg je de tomatenpuree erbij

# voeg nu de kippenbouillon water toe (2liter)

# laat dit eventjes koken en voeg dan pas de vermicelli toe( Griekse pasta)

# dan de stukjes kip bijvoegen

# laat koken 10-15 minuten tot de vermicelli gaar is

# breng op smaak met zout en peper als het nog hoeft

# serveer met citroen

# eet smakelijk!

 

 

   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.