# Slagroom: # 250 ml room # 1 zakje vanillesuiker # enkele lepels mascarpone ( je kan ook 1 zakje klopfix gebruiken in plaats van mascarpone)
Bereiding: # breek de chocolade in stukjes en doe de boter erbij in een kom # smelt dit au bain marie tot een smeuïge brij # laat het eventjes afkoelen en voeg daarna 5 dooiers toe # klop dit heel goed # in een andere kom klop je de 6 eiwitten met de suiker tot sneeuw # schep deze bij het chocolademengsel en spatel het voorzichtig aan de chocolade toe # voeg de chocolademousse in 5 potjes en laat minstens 4 uurtjes opstijven in de koelkast
# heb wat slagroom gemaakt # ik gebruik dikwijls 250 ml room (35%), 1 vanillesuiker zakje met 1 klopfix , maar had geen klopfix meer en heb eens mascarpone gebruikt # ik heb een beetje mascarpone gemixt tot het romig is en daarop heb ik de room(35%) met 1 vanillesuiker toegevoegd en geklopt tot een slagroom met de mixer # smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties