Bereiding :
# verwarm de oven op 200 graden
# leg de paprika’s op een bakplaat
# bak de paprika’s tot ze mooi zacht zijn
# haal nadien het velletje eruit en snijdt in fijne stukken
# kook de pasta met een beetje zout
# giet vervolgens en laat de pasta afkoelen
# snij de augurken in kleine stukjes
# voeg er eventueel de mais bij met vervolgens de wortelen en erwten erbij
# snij de olijven in kleine schijfjes en voeg dit ook erbij
# daarna heel fijn gehakte peterselie bijvoegen
# voeg de yoghurt met de geperste look er ook bij
# meng in de grote kom de ingrediënten door elkaar met een beetje zout en peper ( naar gewenst smaak)
# bewaar ze in de koelkast tot je het gaat serveren
# heb ze juist voor het serveren in een taartvorm geplaatst , een bord opgezet en onmiddellijk gedraaid
# heb het enkele minuten gelaten vooraleer ik de vorm voorzichtig wegnam
# eet smakelijk!!
Een frisse pastasalade :
Ingrediënten :
# 400 gram pasta
# 15 tal zwarte olijven( zonder pit )
# 10 tal kleine zoetzure augurken
# 1 klein potje wortel en erwten
# 1 klein potje mais
# 5 teentjes knoflook geperst
# 1 handvol peterselie heel fijn gesnipperd of je kan in plaats van peterselie ook dille gebruiken
# 320 gram Griekse yoghurt
# zout, peper
# 3 punt paprika’s
Reactie plaatsen
Reacties