Bereiding:
# voor 250 ml puur alcohol (96 % percent )
# 4 à 5 appelsien schillen met een dunschiller
# probeer geen witte velletjes mee te nemen want daardoor word de likeur bitter
# schud door elkaar en laat deze drie weken rusten in een donkere koele plaats
# schud dagelijks de weckpot
# na drietal weken wachten
# heb ik de alcohol gezeefd en bleef er van de 250 ml alcohol ongeveer 200 ml over
# breng dan 265 ml plat water samen met 165 gram suiker ( ik gebruik graag heel fijne suiker ) aan de kook zodat de suiker volledig is opgelost
# laat dit afkoelen
# voeg de suikersiroop bij de geïnfuseerde alcohol( 200 ml)
# nogmaals roeren met de garde de likeur met suikersiroop
# schenk de appelsien likeur in gesteriliseerde flessen en sluit deze af
# zet de flessen op een donkere koele plaats om te bewaren
# serveer de appelsien likeur ijskoud uit de vriezer
# cheers!!
Reactie plaatsen
Reacties