Bereiding:
# verwarm de oven op 180 graden
# smelt een klontje boter op een zacht vuurtje , neem een borsteltje en bestrijk deze in je taartvorm
# bepoeder de vorm nadien met een laagje bloem ( 1 eetlepel ) dan zal je de taart gemakkelijk van de taart losmaken
# bekleed de taartvorm met het vel kruimeldeeg
# druk het stevig aan de randen van de taartvorm met een vel rond bakpapier. Giet de baklinzen op de bodem
# bak de taartbodem in een voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 min.
Zwitserse room recept :
# verwarm 500 ml melk in een pan op een zacht vuurtje
# snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit . Doe de zaadjes en de peul in de melk
# scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban
# voeg er dan de puddingpoeder toe . Dit helpt voor de binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel
# roer met de garde
# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand
# bedek den de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding
# week de gelatine met koud water
# klop room tot yoghurt dikte
# verwarm een bescheiden room(20gr) en de geweekte gelatine in een pan en los op
# schenk room en de gelatine bij de half opgeklopte room en roer met de garde
# schep de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room en roer met de garde
# giet deze in de taartvorm en laat zeker 2 uur rusten in de koelkast
# versier met fruit en slagroom
# voeg wat ongezouten pistache toe
# smakelijk!!
Aardbeien taart met slagroom en pistache Ingrediënten :
# kruimeldeeg
# beetje bloem, boter
Voor Zwitserse room te maken :
# 500 ml melk, 1 vanillestokje
# 4 eieren
# 95 gram suiker
# 50 gr puddingpoeder
# 1 gelatineblaadje
# 250 gr room
# aardbeien, frambozen
# ongezouten pistache , beetje room
Reactie plaatsen
Reacties