Heerlijke gemarineerd vlees met paddenstoelen en Turkse rijst:
Marinade vlees:
# 1 kg rundvlees
# 60 ml melk
# 60 ml olijfolie
# 1 koffielepel tijm
# 4 teentjes look ( geperst)
# 10 tal basilicum blaadjes ( heel fijn gesnipperd)
Voor de bereiding vlees en paddestoel:
# 1 bokaal geconserveerd tomaten( passata) of 4 tomaten heel fijngesneden ( als het mogelijk is zonder schil)
# 350 gr paddestoelen
# 2 grote ajuinen fijn gesnipperd
# 3 teentjes knoflook
# 1 eetlepel tomatenpuree
# 330 ml koud water met 2 eetlepels maizena
# 1 koffielepel zout , 1 koffielepel peper, 1 koffielepel paprika kruiden
Bereiding:
# Eerst snijden we het vlees in fijne slierten en voeg deze in een kom
# voeg al de marinade bij het vlees zoals melk, olijfolie, de fijngesneden of geperste knoflook, basilicum en tijm
# meng de marinade heel goed en bedek deze met een plasticfolie en laat zeker 2 uur rusten als het mogelijk is
# ondertussen het vlees filet aan het marineren is in het koelkast , pel de uien en snij ze zo fijn mogelijk
# was de paddenstoelen en snij deze in stukken
# plaats in een grote diepe pan het vlees en laat stoven op middelmatig vuurtje
# voeg als het vlees bijna gebakken is de uien en de paddenstoelen
# laat dit nu mee stoven
# daarna voeg de kruiden toe naar smaak
# voeg er daarna 1 eetlepel tomatenpuree toe , en daarna de tomatensaus
# daarna de geperste knoflook en roer dit goed
# meng eerst in een potje koud water met Maizena toe en roer dit goed
# voeg dit bij het vlees ook toe
# laat het zeker 15 minuten op een laag middelmatig vuurtje sudderen
# vergeet af en toe eens niet te roeren
# serveer dit met Turkse rijst of frietjes
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties