Turkse rijst met rozijnen en lamsvlees met sojasaus
Gepubliceerd op 13 november 2021 om 13:31
Heerlijke Turkse rijst met rozijnen
Ingrediënten : # 350 gram rijst # 500 ml heet water ( je kan er 1 kippenbouillon bijvoegen ) # of een kip koken op voorhand en het water zeven en deze als bouillon water gebruiken, gewoon heerlijk # 1 eetlepel boerenboter(30 gram ) # 1/2 koffielepel zout # 4 tal eetlepels olijfolie1 kg lamsvlees # 4 teentjes look # 1 ajuin # peper , zout # soja saus
Bereiding rijst: # zet de 350 gram rijst in een kom in kokend water en laat 20 minuten rusten # na 20 minuten spoel je de rijst heel goed in een vergiet . # Laat dit goed uitlekken # verhit de olie in een pan # voeg de rijst toe tot alle korrels glazig zijn ( 1 minuutje) # voeg het hete water toe ,daarbij de boerenboter en zout (eventueel 1 kippenbouillon als u het graag hebt ) en roer alles goed door # als u een kip kookt kan u dit water ook gebruiken plaats een kippen bouillon # de eerste minuut zet ik het op hoogste vuur , maar nadien laat ik op heel laag vuur garen (nummer 3-4) # plaats een deksel op de pan# roer af en toe ( niet te veel ) en zeker niet in het begin # juist voor dat het klaar is voeg je de rozijnen toe. Roer goed # dus als het water verdampt is en het rijst gaar is is het klaar( controleer dat de rijst gaar is) # dan laat ik het zeker nog in de pan 10 minuten rusten vooraleer ik het serveer # smakelijk ,afiyet olsun!!
Bereiding lamsvlees: # snij het vlees in kleine stukjes # verhit de olie en bak het vlees # voeg wat zout, peper # snij de uien heel fijntjes # voeg nadien de ui toe # voeg de geperste knoflook ook toe # laat het mooi glazig bakken # voeg nadien aan het vlees wat sojasaus toe # laat het vlees met sojasaus op matig vuur sudderen # serveer met heerlijke Provençaalse saus # smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties