Bereiding:
# heb de druivenblaadjes eventjes gespoeld met koud water en daarna laten afdruppelen
# 20 min de rijst in kokend water eerst laten en daarna spoelen en laten afdruppelen in een kom gezet , 2 ajuinen heel fijn gesnipperd , zout, peper, tomatenpuree , granaatappel siroop , muntblaadjes heel fijn gesneden , peterselie heel fijn gesnipperd , ongezouten pistache noten en olijfolie voegen
# je kan altijd wat sambal of eventueel pikante kruiden toevoegen die dat het graag pikant heeft
# leg een druivenblad met de onderkant ( ruwe kant naar boven )
# leg wat mengsel op het druivenblad met de onderkant van het blad naar boven en vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol de rest van het blad op ( strak )
# opletten ook niet teveel rijst plaatsen want tijdens het bakken zwelt de rijst op
# vooraleer je begin kun je een stuk vlees of kip plaatsen onderaan
# leg de rolletjes strak langs elkaar in de pan
# zet daarop een schijfje of twee gesneden citroenen of enkele citruszout
# heb deze voorzichtig gevuld met warm water en een vleesbouillon gemengd tot de rolletjes juist onder water staan ( mag ook kipbouillon gebruiken)
# daarna plaats je een bord op de sarma om te voorkomen dat de rolletjes opengaan tijdens het koken
# breng de pan aan de kook en laat de rolletjes op een heel zacht vuurtje koken ( hier bij mij stond het op 3-4 zelfs soms op nr 2 op het einde) met een deksel toe
# de sarma is gaar op het moment dat het water verdampt is en dat de druivenblad zacht is. Altijd beter om eentje te proeven want als de rijst nog niet goed gebakken voeg dan heel weinig warm water bij .
# het duurt zeker een uurtje of twee op een heel laag vuurtje koken
# daarna zeker een half uur laten rusten
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties