Chocoladebiscuit met mascarpone crème, frambozen, mandarijntjes en chocolade

Gepubliceerd op 30 december 2021 om 17:22

Chocoladebiscuit met mascarpone crème, frambozen , mandarijntjes en wat chocolade

Ingrediënten Biscuit:
# 6 eieren
# 180 gr suiker
# 35 gr boter + extra voor de bakvorm
# 210 gr patisserie bloem
# snuifje zout
# 50 gr cacao
# 10 gr bakpoeder

Mascarpone crème:
# 250 gr volle room
# 250 gr mascarpone
# 50 gr cacao
# 40 gr bloemsuiker

Extra: frambozen, mandarijntjes en extra zwarte chocolade ( 3 tot 4 reepjes ) Bakvorm : 22 cm diameter

Bereiding:
# vet de springvorm in met boter en bestuif het dan met bloem
# klop de eieren met de suiker met de mixer ( klopper) of keukenmachine )gedurende 10 minuten
# ondertussen laat je de boter smelten en voeg je dit nadien bij# zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en voeg dit er ook bij
# verwarm de oven op 175 graden
# doe er een snuifje zout toe
# giet nu het beslag in de taartvorm
# bak de biscuit ongeveer 30 min.
# controleer met een satéprikker of de biscuit gaar is
# haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen

Mascarpone crème:
# snij de biscuit doormidden
# Mix de room met een klopper en voeg nadien de mascarpone crème toe en klop nog verder met de mixer tot een vaste room.
#Voeg er de cacao bij . Meng dit goed met de spatola
# doe de mascarpone crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit wat toefjes op de biscuit en heb er wat frambozen en mandarijntjes tussen geplaatst
# plaats de bovenkant op de biscuit en spuit weer enkele toefjes mascarpone crème.
# smelt de zwarte chocolade au bain marie, leg het in een spuitzak en versier met wat zwarte chocolade erop
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.