Ingrediënten : # ongeveer 430 gr tarwe bloem # 100 gr lauwe melk # 120 gr lauw water # 125 gr volle yoghurt # 5 gr zout # 10 gr droge gist # 2 gr suiker # 4 eetlepels olijfolie # 3- 4 teentjes knoflook # klontje boter om op het broodje te smeren
Bereiding: # voeg de gist met lauw water en suiker # roer dit tot het opgelost is # voeg daarna de “ lauwe” melk, de geperste look en yoghurt toe # voeg ook de olijfolie toe # voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en tenslotte ook het zout toe # kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min tot een mooi zacht deeg met de hand of met de keukenmachine # als het deeg goed geknede is voeg in een kom 1 eetlepel bloem # plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( ik plaats daarop nog een proper theedoek erop) # laat de deeg 45 min. rijzen in de kom op kamertemperatuur
# haal de bol nadien uit de kom en snijdt ze in gelijke stukken. # Ze wogen per bol 70 gr ongeveer en had ongeveer 10 stuks # sluit de bolletjes met een proper doek ondertussen je de lapjes gaat maken. Laat nu 20 min. rijzen op een bakpapier # plaats nu wat bloem onder je werkblad # rol met een deegroller de bollen ongeveer 14-15 cm lang ( kleine cirkels) # plaats er telkens een proper doek erop en laat de broodjes 20 minuten rijzen # zorg ervoor dat, wanneer je de deeg lap uitrolt je voldoende bloem strooit op je werkblad # zet een koekenpan op het vuur # hier gaat de nummers tot 9 # ik heb het op nr 8-9 geplaatst ( op een middelmatig hoog vuurtje) # de pan moet heel goed opgewarmd vooraleer je de deeg lap plaats in de pan , na enkele seconden( 10 tal seconden) al eens draaien met een spatola of hand voorzichtig # dan terug na een 10 tal seconden eens terugdraaien # daarna zou je zien dat de deeg stilletjes wat omhoog begint te komen # controleer af en toe de achterkant # als deze goudbruin is draai je nog éénmaal de bazlama om( bak de Bazlama niet te lang anders wordt de Bazlama te droog) # leg de bazlama op een bordje # besmeer de bovenkant met wat boerenboter als het brood nog warm is # leg er een theedoek eroverheen pas als het afgekoeld is # bak zo al de broodjes # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties