# 250 ml volle room # 250 gr mascarpone( kamertemperatuur) # 2 gr vanille extract # 100 gr suiker # 3 eierdooiers ( geel van het ei) # 25 tal boudoirs # 1 eetlepel vanillesuiker # cacao
Bereiding: # voeg in een kommetje de koffie, 1 ml vanille extract en 1 zakje vanillesuiker en meng dit goed # scheid de eieren en gebruik alleen de dooiers # mix de dooiers en de suiker met een klopper of een keukenmachine # klop deze tot een bleke egale massa # voeg daarbij de mascarpone bij het mengsel van dooiers en suiker # leg er de vanille extract ook toe # gebruik een aparte kom en klop de room stijf # voeg de opgeklopte room bij het mascarpone mengsel en spatel de room er mooi onder # breek telkens de boudoirs in twee # dip de twee zijde van elke boudoir lichtjes in de koffie mengsel en leg het op de bodem # voeg nu wat Tiramisu mengsel erop en herhaal dit nog twee keer( hangt ook af hoe groot het glas is ) # bedek met een plastiekfolie en laat enkele uren rusten ( of de hele nacht ) # schenk wat cacaopoeder met behulp van een zeefje juist voor het serveren # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties