# 485 gr gezeefde patisserie bloem # 1 ei ( op kamertemperatuur) # 26 gr verse gist # 30 gr boter( op kamertemperatuur ) # 470 ml melk( op kamertemperatuur ) # een snuifje zout
Bereiding:
# voeg de gezeefde patisserie bloem in een kom # voeg de gist met de melk apart en roer met de garde # voeg dit mengsel bij de bloem en meng dit goed # smelt de boter op een zacht vuurtje # neem de eierdooier en zet de eiwit apart # voeg de eierdooier en de gesmolten boter onder het beslag en roer goed # klop het eiwit tot een stevige schuim en spatel dit onder het beslag # voeg een snuifje zout toe in het beslag en roer goed # als het beslag eventueel te dik is kun je een beetje melk bijvoegen ( ikzelf heb het niet gedaan ) # ik heb in een kleine kookpot wat zonnebloemolie gezet en heb deze op een hete vuur de oliebollen enkele minuten gebakken. ( hier stond mijn vuur eerst op 9 dan op nummer 5 ) hangt af van fornuis tot fornuis # of je kan het bakken in een friteuse waar het verhit is op 180 graden eventueel # schep met een lepel een klein portie van het beslag in het hete olie # bak de oliebollen mooi bruin en vergeet ze af en toe niet te draaien dat ze niet verbranden. Bak er niet teveel tegelijkertijd # leg een keukenpapier op een borden laat de oliebollen even uitlekken # serveer met bloemsuiker # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties