Oliebollen

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 20:05

Oliebollen:

Ingrediënten :

# 485 gr gezeefde patisserie bloem
# 1 ei ( op kamertemperatuur)
# 26 gr verse gist
# 30 gr boter( op kamertemperatuur )
# 470 ml melk( op kamertemperatuur )
# een snuifje zout

Bereiding:

# voeg de gezeefde patisserie bloem in een kom
# voeg de gist met de melk apart en roer met de garde
# voeg dit mengsel bij de bloem en meng dit goed
# smelt de boter op een zacht vuurtje
# neem de eierdooier en zet de eiwit apart
# voeg de eierdooier en de gesmolten boter onder het beslag en roer goed
# klop het eiwit tot een stevige schuim en spatel dit onder het beslag
# voeg een snuifje zout toe in het beslag en roer goed
# als het beslag eventueel te dik is kun je een beetje melk bijvoegen ( ikzelf heb het niet gedaan )
# ik heb in een kleine kookpot wat zonnebloemolie gezet en heb deze op een hete vuur de oliebollen enkele minuten gebakken. ( hier stond mijn vuur eerst op 9 dan op nummer 5 ) hangt af van fornuis tot fornuis
# of je kan het bakken in een friteuse waar het verhit is op 180 graden eventueel
# schep met een lepel een klein portie van het beslag in het hete olie
# bak de oliebollen mooi bruin en vergeet ze af en toe niet te draaien dat ze niet verbranden. Bak er niet teveel tegelijkertijd
# leg een keukenpapier op een borden laat de oliebollen even uitlekken
# serveer met bloemsuiker
# smakelijk!

#smoutebollen #oliebollen #heerlijk #lekker #dessert

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.