Ingrediënten : Had wel 10 kleine potjes dus jullie kunnen het zeker halveren als jullie willen wat minder doen # 250 gr zwarte chocolade # 250 gr melk chocolade # 5 eiwitten # 150 gr suiker # 500 ml volle room # 120 gr fijngehakte hazelnoten
Aardbeien coulis: # 250 gr aardbeien # 65 gr suiker # 25 gr water # basilicum blaadjes
Bereiding: # breng 120 ml room aan de kook # haal het van het vuur af en voeg de gehakte chocolade toe # laat de chocolade smelten # klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom # doe de suiker beetje bij beetje bij tijdens het mixen # klop de eiwitten tot sneeuw # roer er de gesmolten chocolade met de nootjes door tot alles mooi gemengd is # klop in een aparte kom de rest van de room half stijf # en meng dan de slagroom met de chocolade- mengsel # laat dit eventjes zo opstijven in de koelkast 1-2 uur # vul de chocolade mousse in een spuitzak en vul het in glaasjes # laat dit zeker 1-2 uur in de koelkast opstijven
Aardbeiencoulis: # voeg de suiker in de pan # voeg daarbij het water toe # voeg daarbij enkele blaadjes basilicum blaadjes toe # neem 250 gr aardbeien, snij in stukjes en voeg dit ook erbij # niet te veel opwarmen# neem een staafmixer en mix heel fijn # laat eventjes afkoelen en voeg wat op de chocolademousse # laat dit nog wat afkoelen in de koelkast # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties