Bereiding:
# voeg de gist met de lauwe water en melk
# roer tot dit helemaal opgelost is in de keukenmachine
# voeg er de suiker toe
# voeg nadien de 2 eiwitten en de boter toe
# laat dit goed mengen( je kan het ook met je hand kneden )
# en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en zout toe
# laat zeker 10 minuten kneden tot het een mooi en glad soepele deeg is
# met de hand kneden kan 15 minuten duren. Want hoe meer je kneed hoe gladder het deeg. ( de hoeveelheid bloem gebruiken varieert ook elke bloem je gebruikt. Dus voeg liefst de bloem beetje bij beetje toe op het einde.
# rol het deeg tot een mooi bolletje en dek af met een plasticfolie en dan daarop nog een propere keukenhanddoek
# heb de deeg 1 uur laten rijzen
# sla dan met de hand de lucht uit het deeg en maak bolletjes van 85 gr ongeveer 21bolletjes
# het moment dat ik de bolletjes deeg rolde deed ik er reeds een handdoek op
# duw uit elke bolletje de lucht uit
# zet in het midden wat fetakaas
# plooi het deeg naar jou toe en de zijkanten sluit volledig af en rol tot sandwiches(probeer dan minimum of zelfs geen bloem te gebruiken om geen korst te hebben)
# leg de broodjes onmiddellijk op een bakpapier beklede bakplaat ( een beetje uit elkaar plaatsen) heb 2 plateaus gemaakt
# dek de broodjes met een proper handdoek en laat 20 minuten rijzen
# bestrijk daarna met eigeel gemengd met melk op de broodjes en voeg er wat sesamzaad … toe # bak in een voorverwarmde oven van 190 graden ongeveer 25 min. (afhankelijk de oven) heb tweede rij van onderaan te beginnen geplaatst dus NIET in het midden geplaatst.
# nadien haal het uit de oven en plaats een vochtige doek op de sandwiches voor ongeveer 10 minuten
# smakelijk!
ZIE VIDEO OP FCEBOOK EN INSTAGRAM OP DATUM 17/10/22
Reactie plaatsen
Reacties