Bereiding:
# zet de gist , suiker , lauw melk en lauw water in een kom
# voeg nu ook de zonnebloemolie en het eiwit toe en laat roeren met de deeghaak
# voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed ( kan ook met de mixer met deeghaak) zeker 10 minuten laten kneden
# voeg daartussen het zout ook toe
# je bekomt een zacht, soepel en glanzend deeg
# hierna heb ik het bedekt met een plasticfolie en daarop heb ik een keukenhanddoek geplaatst en laat het 1 uur laten rijzen op kamertemperatuur
# verdeel het deeg daarna in 15 gelijke stukken ( ik had een oven schaal in glas van 40 x 27 cm gebruikt. ) heb er 12 bolletjes geplaatst. De schaal was iets te klein om 15 stuks bollen te bakken .
# vet de vorm met wat zonnebloemolie met behulp van een penseel
# ik gebruik een heel klein tikje zonnebloemolie die ik telkens op mijn vingertoppen smeerde om zo de deeglapjes te open in de vorm van een cirkel
# leg er een stukje kaas in het midden ( ongeveer 15 -18 gr )
# sluit alles eerst naar het midden toe en maak de randen vast ( zie video vorige post )
# plaats deze in de ovenschaal
# leg er een keukenhanddoek erop en laat 15 minuten rijzen
# verwarm de oven ondertussen op 190 graden
# smeer met eigeel gemengd melk de poğaça
# plaats de plateau van onder te beginnen de tweede rij onderaan
# bak deze ongeveer 30 minuten tot ze mooi bruin zijn ( opletten hangt af van oven )
# plet de boerenboter ondertussen en voeg er gesnipperde peterselie en fijn gesneden knoflook toe
# haal de broodjes uit de oven en smeer onmiddellijk de kruiden boter op
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties