Blauwe bessen taart

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 17:24

Blauwe bessen taart :
Ingrediënten :
Bodem: 200 gr koekjes ( heb speculaas gebruikt )
# 90 gr gesmolten boter

Taart:
500 gram blauwe bessen( verse gebruikt kan ook diepvries )
# 1 klein citroen geperst
# 7 gelatine blaadjes( 1 gelatine blaadje woog 1,66 gr)
# 400 ml volle melk
# 450 ml room
# enkele druppels vanille extract
# een tikje kaneel
# 120 gr poedersuiker

Vruchten gelei :
1 blaadje gelatine blaadje , 15 gr poedersuiker en 25 ml room en 100 ml blauw bessen sap ( die ik apart had gehouden waar ik de rest voor de taart had gebruikt

 

Bereiding:
Taartbodem:
# het beste is om een bakvorm te gebruiken met uitneembare bodem
# heb een beetje boter laten smelten en deze aan de randen en bodem gesmeerd met behulp van een penseel ( heel belangrijk)
# heb de bakvorm nadien bekleed met bakpapier zodat je de taart er makkelijk uit kunt halen
# maal de koekjes heel fijn in de blender en voeg er de gesmolten toe en roer tot de massa heel mooi gemengd is
# verdeel het speculaas mengsel over de bodem en druk deze aan met een lepel
# laat het een uurtje in de koelkast staan

Taart:
# laat de blauwe bessen met de geperste citroen op een laag middelmatig vuurtje zachtjes zacht maken ongeveer 20 minuten
# week de gelatine in koud water
# voeg de geplette bessen nadien door een zeef en vang het sap op
# zet al 100 ml sap apart om voor het bovenste laagje te gebruiken
# voeg 90 ml room in een potje en laat dit koken
# voeg nu de geweekte gelatine toe
# voeg in een kom de melk, de blauwe bessensap, tikje kaneel en de vanille extract en meng
# voeg dan de room gemengd met gelatine toe en meng alles goed

# klop de rest room met de klopper met poedersuiker gemengd ( klop tot een yoghurt textuur)en spatel de slagroom eronder
# voeg dit nu bij het melk mengsel en spatel voorzichtig tot een mousse hier
# voeg dit nu op de koekjes bodem en laat enkele uren opstijven ( 6-7 uren )
# ik heb het een dag op voorhand gedaan zodat de taart mooi op stijfde

Vruchtengelei:
# voor de topping week de gelatine voor het glazuur in koud water
# breng het bessen sap aan de kook met poedersuiker en room
# voeg de geweekte gelatine toe
# laat afkoelen en giet over de taart
# laat het nog enkele uren opstijven
# ontvorm voorzichtig de taart en versier de taart
# smakelijk iedereen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.