Zoete punt paprika’s in olie met azijn : Yağlı biber turşusu
Ingrediënten :
# 1 kg zoete punt paprika’s ( je kan dit absoluut ook doen met lange pikante pepers) # 1 eetlepel zeezout # 400 ml olijfolie # 400 ml water # 400 ml rode druivenazijn # 8 teentjes knoflook
Bereiding: # was de paprika’s , snij bovenaan de top en haal er voorzichtig de pitten uit # laten we de azijn , olijfolie en water in een diepe pan doen en laten we deze brengen tot een kookpunt # voeg de zeezout, knoflook teentjes en paprika’s toe aan onze kokende azijn mengsel # roer deze regelmatig op een laag/ middelmatig vuur tot ze verkleuren # ik voeg met behulp van een tang deze paprika in een mooi gesteriliseerde pot en voeg de azijnwater eraan toe sluit de deksel goed toe # heb nog eens in een kookpot kokend water gevuld waar de potten 3/4 in water staan . # Heb deze nog enkele minuten laten koken. # Deze potten met paprika’s uitgehaald en omgekeerd laten afkoelen. # deze bewaar ik een tijdje in een koele donkere plaats voor nadien . Had verleden jaar dit ook gedaan en heeft tot voor de zomer goed gebleven. smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties