Dag iedereen! Een dessertje dat heel vlug gemaakt is en wel lekker ook Onze zoon heeft er blijkbaar goed van genoten van zijn portie crème brûlée’tje
Crème brûlée :Voor 6 porties
Ingrediënten : # 5 eierdooiers # 90 vanillesuiker( dat ik zelf maak. Als ik de zaadjes hebt gebruikt leg ik de vanillestokjes in een potje suiker en deze gebruik ik als vanillesuiker) # 500 gr room # 1 vanillestokje
# rietsuiker , gasbrandertje
Bereiding: # doe de eierdooiers in een kom en klop met de garde # voeg er de suiker toe en roer goed door elkaar met de garde # terwijl giet ik in een pan de slagroom # snij de vanillestokje overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. # Voeg deze toe bij het room. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel , want dit geeft extra smaak # laat dit op een laag vuurtje intrekken ongeveer 10 minuten # laat het vervolgens nadien wat afkoelen en verwijder dan het vanillestokje. # verwarm de oven op 150 graden op onder boven warmte # verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes # zet ze in een ovenschaal en giet er een laagje warm water bij ( water zorgt voor een constante temperatuur) # bak ze 35-40 min. in de oven # haal de bakjes vervolgens uit de oven # ze zijn goed als het stevig is , maar in het midden van het schaaltje mag het wat wiebelig zijn # laat de schaaltjes goed afkoelen # laat ze nog 2-3 uur in de koelkast om op te stijven # na het opstijven haal je ze uit de koelkast en strooi er een dun laagje rietsuiker overheen # gebruik een gasbrander om de suiker laag te smelten. # smakelijk!
Tips: De eiwitten kun je zeker 3 maanden invriezen. Je kan het invriezen in aparte ijsblokjes vorm.
Reactie plaatsen
Reacties