Bereiding: # voeg de gist met lauw water en suiker # roer dit tot het opgelost is # voeg daarna de lauwe melk toe # voeg dan beetje bij beetje de bloem toe tenslotte ook het zout toe # kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min. tot een mooi zachte deeg met de hand of met de keukenmachine # als het deeg goed gekneden is voeg in een kom 1 eetlepel olijfolie # plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( plaats daarop nog een proper theedoek erover ) # laat de deeg 1 uur zeker rijzen in de kom op kamertemperatuur # snij de paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes # maal deze groenten in een hakmolen # voeg daarbij de olijfolie en gehakt met de kruiden toe # pel de knoflook eerst en plet ze en voeg deze dan ook in het mengsel # voeg hierbij ook de tomatenpuree of de peperpuree( biber salça) # meng alles in de kom met elkaar door te kneden # strooi wat bloem op je werkplek en verdeel het deeg in 20 bolletjes ( ongeveer 80-85 gram ) # rol deze uit met een deegroller # smeer 2 tot 3 eetlepels gehakt over het deeg heen # laat de Lahmacun in een pizzapan of oven klaar maken. # ik had mij verleden jaar een kleine pizza express besteld. En heb wel wat moeten zoeken hoe ik het moest bakken. # heb de eerste 1 min. op nummer 3 gezet( hoogste temperatuur) nadien nog 3 minuten op nummer 2,5 geplaatst. Het beste is van elke minuut eens te kijken hoe het bakt. # u kan dit ook in een voorverwarmde oven bakken 200-220 graden # smakelijk!
Lahmacun (is bekend als Turkse pizza)
Ingrediënten voor het deeg :
# 250 ml lauw melk # 375 ml lauw water # 21 gram verse gist # 2 klontjes suiker # 2 koffielepel zout # 1 kg tarwe bloem gebruikt
Ingrediënten voor het gehakt:
# 1,5kg rund ribbetjes daarvan gehakt laten maken # 560 gr tomaten # 600 gr rode puntpaprika(5-6 stuks) # 5 teentjes look # 70 ml olijfolie # 2,5 bosje peterselie # 1 koffielepel zout,1 koffielepel peper, 1 koffielepel zoete paprika kruiden, eventueel 1/2 koffielepel pili als je pikant lust # 1 eetlepel peperpuree( noemt in turks biber salça. Is voor dat het een tikje pikanter is. ) ik had mijn deel al apart gezet , ik lust het wel graag maar is verboden voor mij # je kan ook 1 eetlepel tomatenpuree voegen
Reactie plaatsen
Reacties