Bereiding:
# voeg de gist met de lauwe melk en spuitwater
# roer tot dit helemaal opgelost is in de keukenmachine
# voeg er de suiker , zonnebloemolie, de eiwitten
# laat dit goed mengen ( je kan het zeker ook met je hand kneden)
# en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe. ( de hoeveelheid bloem gebruiken varieert ook elke bloem je gebruikt. Dus voeg liefst de bloem beetje bij beetje toe op het einde )
#Tip: soms heb ik ook dat ik vind dat de deeg wat lichtjes hard is voeg dan een tikje water tijdens het kneden en dikwijls is het opgelost. Dikwijls gaat het over enkele ml druppels water. Niet opgeven dus -:)
# voeg daartussen ook het zout toe
# laat dit zeker 10 min. kneden met de keukenmachine tot het een mooi glad soepele deeg is.
# rol het deeg tot een mooi bolletje en dek af met een plasticfolie en dan daarop nog een propere keukenhanddoek
# laat de deeg zeker één uur rijzen
# sla dan met de hand de lucht uit en maak bolletjes deeg van ongeveer 90 gr
# het moment dat ik de bolletjes deeg rolde deed ik er reeds een handdoek erop
# duw met je vingers het bolletje deeg plat
# zet in het midden wat feta kaas
# plooi het deeg naar jou toe en gebruik een kleine vork om de zijkanten volledig af te sluiten
# leg de broodjes onmiddellijk op een bakpapier beklede bakpapier . ( beetje uit elkaar plaatsen ) Had 9 poğaça op 1 bakplaat geplaatst
# dek de broodjes met een proper handdoek en laat 20 min. rijzen
# bestrijk met eigeel gemengd met melk op de broodjes
# bak in een voorverwarmde oven van 190 graden ongeveer 25-30 min. ( afhankelijk de oven)
# haal ze uit als ze gebakken zijn
# plaats onmiddellijk vochtige keukenpapier ( goed gewrongen) 10 minuten op de gebakken broodjes
# smakelijk!
Je kan deze broodjes bewaren in de diepvries en wanneer je zin in hebt , kan je ze opwarmen voor een. 10/15 tal seconden en lijken ze weer helemaal vers .
Reactie plaatsen
Reacties