Bereiding:
# was de aubergines, snij de steeltjes eraf
# snij ze in stukken
# zet de gesneden aubergines in een kom met water en een klein eetlepel zout
# laat het 30 min. in water ( neemt het bitter weg)
# dep ze dan droog
# neem 1 kg gehakt
# voeg de kruiden erbij
# een beetje olijfolie gebruikt ongeveer 60 ml
# goed mengen en kleine platte balletjes maken voor tussen de aubergines
# heb alles mooi geplaatst , heb met een penseel heel weinig olijfolie opgesmeerd
# in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken . De laatste 20 minuten de paprika’s bijvoegen bij de aubergine kebab # heb de eerste 1 uur 15 minuten laten bakken in de oven ( had er op een bakpapier geplaatst ) en dan nog eens 15 minuten zonder bakpapier laten bakken
# vooraleer je het uithaalt eens controleren met een vork, in de aubergines inprikken en zien dat ze goed gebakken zijn.
# is lekker als je dit eet tussen een durum
# smakelijk!
Ayran:
Bereiding:
# doe de yoghurt in een kan
# voeg het zout toe
# voeg beetje bij beetje het water toe en meng heel goed met een klopper
# om een schuimende effect te hebben gebruik een staafmixer of een handmixer
# laat in de koelkast nog wat afkoelen. Drinkt Ayran liefst koud
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties