Bereiding: # verwarm de oven op 190 graden # snij de aubergines in kubussen en voeg dit in een pot , giet wat olijfolie erop en de kruiden # bak deze ongeveer 25 minuten tot het gebakken is.
Hummus: # doe de kikkererwten in een zeef , spoel ze met koud water en laat ze uitlekken # mix daarna de kikkererwten fijn in de blender # mix alle andere ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa # serveer de hummus op een bord # plaats er de gebakken aubergines toe # heb wat olijfolie gesprenkeld over de hummus # ook wat granaatappel siroop gesprenkeld en daarna de granaatappel pitten bijgevoegd. # Smakelijk!
Tips: # als je verse kikkererwten zou gebruiken dan zou je ze de avond tevoren in water moeten leggen. De dag daarna afgieten , spoelen en koken zoals de verpakking # na het koken de kikkererwten pellen # om het je gemakkelijk te maken leg je de kikkererwten in koud water en wrijf deze tussen je vingers heen en weer. # eet smakelijk!
Eindelijk iets rustiger en hier plaats ik al mijn eerste receptje voor dit jaar 2023
Hummus met aubergines :
Ingrediënten : # 390 gram kikkererwten # 4 eetlepels tahin saus ( sesampasta) # 50 ml water # 1 sap van een citroen # 1 /2 koffielepel komijn # 1/2 koffielepel zout # 4 teentje knoflook # 100 ml olijfolie
Dressing: # 1 aubergines in kubussen gesneden # 3-4 eetlepels olijfolie # peper/ zout een klein beetje # 1 /2 theelepel paprika en pili kruiden( als je pikant lust anders voeg je de pili er niet bij)
Top: # olijfolie # granaatappel pitten # een eetlepel granaatappel siroop # je kan eventueel wat gesnipperd peterselie bijvoegen. Ik had geen meer thuis
Reactie plaatsen
Reacties