Fijne weekend iedereen ! Kleine fruittaartjes met banketbakkersroom gemaakt.
Ingrediënten : # 8 stuks bladerdeeg vierkante video’s 14cm x 14 cm # 1 eigeel met een tikje melk
Banketbakkersroom: # 500 ml melk, 1 vanillestokje # 4 eigeel # 90 gr suiker # 50 gr puddingpoeder
# fruit aardbeien, frambozen, …
Bereiding :
# bekleed de bakplaat met bakpapier # snij 1 cm van de rand van de bladerdeeg in ene keer # de 1 cm randen vouw je in een kruising op het deeg plaatsen # voeg met een penseel wat eigeel gemengd melk aan de randen # prik in het midden van het bladerdeeg met behulp van een vork # verwarm de oven op 180 graden # bak ongeveer 25 minuten
Banketbakkersroom: # verwarm de melk in een pan op een zacht vuurtje # snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit. Die de zaadjes en de peul in de melk # scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker toe tot een ruban ( tot het bijna wit kleurt) # voeg er dan de puddingpoeder toe. Dit helpt voor binding # verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel # roer met de garde # giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk # gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt . Uitkijken dat de pudding niet aanbrand # bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie. Leg de folie bovenop de pudding zodat er geen belletje opkomt
# haal de taart vormpjes uit en laat afkoelen # mix lichtjes met de mixer de banketbakkersroom en voeg in een spuitzak # spuit voorzichtig in de taartvormpjes # versier met fruit … # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties